5. února 2012

Perfect Sense

Režie: David Mackenzie
Odkaz: http://www.csfd.cz/film/265952-perfect-sense/

Aneb katastrofický film po anglicku. Což vlastně v překladu znamená, že to ani katastroficky nepůsobí. Spíš to vážně vystihuje slovo "drama". Nápad je to skvělý a myslím si, že kdyby ho dostali do rukou Američani, zase by to vypadalo úplně jinak. (Nechci říkat, že by to dopadlo hůř, ale z mého pohledu určitě jo. Nebo by to minimálně byl ten samý už stokrát ohraný scénář.)
Když jsem na to koukala, tak jsem si víc než kdy jindy uvědomovala, jak moc jsou vlastně jednotlivé smysly pro člověka důležité. A ptala jsem se sama sebe: Který je nejvíc? Asi se na to nedá odpovědět. Každopádně vím, že přijít bych nechtěla ani o jeden. Sledovat lidi, jak postupně přicházejí o každý z nich, to byla věc, která mě po dlouhé době u filmu fakt rozbrečela. To je zase jedna z věcí o které jsem si jistá, že by Američani nedokázali. Možná k tomu přispělo i vykreslení vzájemného vztahu ústřední dvojice postav a to všudypřítomné očekávání nejhoršího, o kterém všichni věděli a přitom se to současně snažili zatlačit do pozadí. Protože pokud ještě nějaký čas zbývá, je potřeba ho využít a ne jen čekat, až se TO stane. Vcelku zajímavé bylo proplétání dvou dějových linií, i když občas mi bylo trochu proti srsti, jakoby násilně přerušilo vývoj příběhu mezi Susan a Michaelem. Jednoduše myslím, že romantický příběh těch dvou nebyl stavěný na první kolej, spíš na stejnou úroveň jako zobrazení postupující epidemie ve světě, tedy druhá dějová linka.
V tomhle filmu je to zase starý známý Ewan (myšleno odhalující téměř vše) a je jisté, že je to rozhodně ten nejvíc sexy kuchař na světě. Koneckonců Eva Green za ním moc nezaostala. Celou dobu, co o tomhle filmu vím, mám pocit, že ji odněkud už znám, že je to prostě profláklé jméno, ale ne. Nic jsem s ní doposud neviděla. Jen mi trochu v určitých chvílích připomínala Katie Holmes. Nezklamala, ale ani nenadchla. Každopádně jako pár se mi ti dva líbili. Na Ewena Bremnera si pamatuju ještě z Trainspottingu, kde mě bavil stejně jako tady.
Celé mi to přišlo pojaté s typicky anglickou reservovaností, ale já mám anglické filmy moc ráda, takže mi tohle vůbec nevadí. U toho filmu jsem si odpočinula a schovám si ho, i když pravda, znám lepší. Není to adept na zařazení do mé DVD sbírky. Přesto, pocity z něj mám dobré, dojalo mě to, zapůsobilo a můžu si odškrtnout další položku z Ewanovy filmografie.
PS: Existuje vůbec profese, ve které není Ewan McGregor nejvíc sexy? Možná by měl dostat roli detektiva, protože nedávné opětovné shlédnutí filmu From Hell mě přesvědčilo, že Johnny Depp je nejhezčí chlap téhle planety. Jestlipak by mu dal Ewan jakožto detektiv na prdel? :D

3 komentáře:

  1. Sakra, předběhla jsi mě! Chystám se na to už chvíli, protože Ewan a Eva v jednom filmu... No, aspoň mám další důvod. :)

    P.S.: neexistuje profese, ve které by Ewan nebyl brutálně sexy. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jsi mě zase předběhla s Velvet Goldmine :P Což jsem doteď nedohnala...
    PS: Taky se toho obávám. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Nearly each time a university student friends united states regarding a lot of our composing companies, his or her primary queries are generally with regards to the challengers. https://imgur.com/a/uLh2nxv https://imgur.com/a/GGI1n5e https://imgur.com/a/ex5gL6E https://imgur.com/a/gLGryGn https://imgur.com/a/LUx2qfP http://kqccp5ecv1.dip.jp http://ze7l510ln1.dip.jp

    OdpovědětVymazat